Infraestructures i serveis

infraestructures

La ministra de Transports corre a desmentir que tornin els peatges

Trànsit es desdiu, lamenta haver generat “confusió” i diu que l’organisme no té informació directa ni competències

El candidat del PP va acusar Sánchez de tenir pactada la reintroducció dels pagaments i el candidat del PSOE ho va negar

El director general de Trànsit ha fet saltar totes les alarmes electorals. En una entrevista a Els Matins de TV3 ha avisat que el 2024 Brussel·les obligaria Espanya a reintroduir els peatges a les autopistes i autovies. Vaja, com si hagués clavat foc electoral. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha corregut a desmentir aquesta possibilitat en una atenció a mitjans. Segons recull ACN, la ministra ha desmentit “categòricament” que el govern espanyol es plantegi tornar als peatges i ha criticat al PP per hipòcrita després d’assegurar que molts dirigents populars “en privat reconeixen que estan a favor d’un sistema com aquest però, en públic, i ara en campanya, aprofiten per dir el contrari”. Cal recordar que el candidat del PP, Alberto Núñez Feijóo, va posar sobre la taula durant el debat televisiu el possible acord de Pedro Sánchez amb Brussel·les per tornar als peatges i el president en funcions del govern espanyol ho va desmentir.

Per la seva banda, la direcció general de Trànsit ha hagut de sortir a intentar apagar el foc lamentant “profundament” que les paraules del seu director hagin provocat “confusió” i, com qui demana perdó, han assegurat a EFE que no tenen informació directa sobre cap decisió de Brussel·les ni competències per pronunciar-se sobre la qüestió.

El vicesecretari popular Esteban González Pons ha aprofitat ràpid les contradiccions entre la DGT i el ministeri de Transports: “Què deia Pedro Sánchez, que era mentida que ha pactat reintroduir els peatges a les autovies? Doncs el seu director general de Trànsit sembla que no hi està d’acord. S’agafa abans el mentider…”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.