Serveis

Es manté la vaga al metro per dilluns i dimecres

Els treballadors donen per trencades les negociacions després que la direcció oferís negociar un nou conveni a quarts de dues de la matinada

El portaveu del comitè de vaga ho considera una “provocació” i creu que l'empresa no tenia cap intenció d'arribar a un acord

La reunió celebrada aquest dissabte entre el comitè de vaga dels treballadors del metro de Barcelona i representants de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha acabat sense acord. Es manté així la vaga prevista per al dilluns i dimecres de la setmana que ve, coincidint amb el Mobile World Congress (MWC).

La mediació entre les parts a la Secretaria de Treball de la Generalitat ha durat més de nou hores i s'ha allargat fins a la matinada d'aquest diumenge. Els representants de la direcció van arribar a la trobada amb una nova proposta i, de la seva banda, els representants sindicals van plantejar-hi una contraoferta.

Al final de la trobada, el portaveu del comitè de vaga dels treballadors del metro de Barcelona, Óscar Sánchez, ha afirmat que les negociacions estan “trencades” i ha insistit que no és possible arribar a cap tipus d'acord a dia d'avui.

Sánchez ha qualificat de “vergonya i provocació” l'actitud de la direcció de TMB, que de després de cinc mesos de no voler negociar un conveni col·lectiu, proposi a les 1.15 hores de la matinada que l'única manera d'acostar postures era negociant un nou conveni col·lectiu aquesta mateixa nit. “Ens volien portar a l'una de la matinada a negociar un conveni col·lectiu de tres anys”, ha denunciat. Segons ell, els directius tenien cap intenció d'arribar a un acord.

El portaveu ha explicat que els treballadors han comunicat a l'equip de mediació –a qui han aprofitat per agrair la seva tasca–, que no només està esgotada la possibilitat d'arribar a un acord, sinó que tenir-los reunits des de les quatre de la tarda fins a la matinada “fent veure que hi havia alguna possibilitat d'acord” és una “provocació”. Així, ha subratllat que la setmana que ve que hi haurà aturades els dos dies previstos. Sánchez ha instat l'Ajuntament a “pensar” qui dirigeix el metro.

La vaga està convocada per al dilluns 22 i dimecres 24. La Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies ha dictat uns serveis mínims del 50% en hora punta (entre les 6.30 i les 9.30 hores i entre les 16.00 i les 20.00 hores) i del 30% a la resta de les franges horàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona