Societat

Colau veu “desproporcionada” la vaga al metro

L'alcaldessa de Barcelona assegura que l'Ajuntament ha fet “el màxim possible per evitar la vaga”

Reivindica la seva implicació en la negociació malgrat que li ho van desaconsellar

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat aquest diumenge que veu “desproporcionat” que els treballadors del metro de Barcelona vagin a la vaga i que hagin trencat les negociacions amb els representants de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Segons ella, tant l'Ajuntament com TMB han fet “el màxim possible per evitar la vaga” i ha assegurat que té la “consciència tranquil·la”.

En una compareixença a l'Ajuntament l'endemà de la marató negociadora celebrada aquest dissabte a la tarda i fins a la matinada d'aquest diumenge entre el comitè de vaga del metro i la direcció de TMB a la Secretaria de Treball de la Generalitat hagi finalitzat sense acord, Colau ha criticat que els representants sindicals s'hagin “aixecat de la taula” després de les propostes que ha presentat l'empresa pública.

L'alcaldessa veu “absolutament legítim” que els treballadors decideixin anar a la vaga, però creu que és “desproporcionat” que s'hagin trencat les negociacions per evitar la vaga quan, al seu parer, hi havia “material suficient” per desconvocar-la.

Així, ha lamentat que la situació no s'hagi solucionat després que totes les parts hagin realitzat propostes de millora i ha fet una crida a la responsabilitat.

En aquest sentit, ha recordat que TMB té unes capacitats pressupostàries “limitades”, però, tot i així, “des del principi” ha ofert “millores a nivell” salarial i de contractes per reduir la temporalitat.

Colau ha subratllat que, com a alcaldessa, és responsable d'intentar aconseguir les màximes millores per als treballadors de les empreses públiques, però també garantir la qualitat del servei públic que s'ofereix als ciutadans i evitar mesures com haver d'apujar tarifes.

També ha volgut defensat la seva implicació personal en la negociació. Ha reivindicat que “malgrat que moltes veus” li ho van desaconsellar, perquè, segons “la vella política”, un alcalde ha de “preservar-se dels conflictes”, ella de forma “excepcional” es va asseure divendres amb els treballadors per intentar desbloquejar el conflicte: “Sóc aquí per donar la cara, no per amagar-me”, ha dit.

De cara a l'imminent vaga, ha garantit que tot i les “molèsties” que aquesta ocasionarà, la mobilitat dels ciutadans està “perfectament garantida”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat