Salut

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell torna a l’activitat

El Centre de Naixements de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha reprès l’activitat i torna a ser a disposició de les famílies que desitgen donar a llum d’una forma natural i en condicions similars a les d’un domicili. El Centre de Naixements va aturar temporalment l’activitat el gener del 2023 per obrir un període de reformulació del servei en el qual han participat tots els professionals implicats en el seguiment de l’embaràs, el part i el postpart.

Durant aquest procés de reorganització (que ha esta validat per de BCNatal, el centre de medicina maternofetal i neonatal de l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona i del Clínic), l’hospital ha continuat atenent els naixements a la sala de parts convencionals. També ha incorporat més llevadores amb formació específica per atendre parts naturals, de forma que l’equip de la Unitat Materno-infantil compta ara amb més de 50 professionals, 22 de les quals són llevadores, a més de ginecòlegs i obstetres, pediatres i infermeres.

El conseller de Salut, Manel Balcells, i la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, han visitat avui el centre amb motiu de la reobertura i han vist de primera mà les instal·lacions, que són fora del bloc obstètric. L’espai ofereix un entorn íntim i segur que dona prioritat a la dona i les seves decisions, afavorint el procés fisiològic del part per sobre de l’intervencionisme i la medicalització.

El Centre de Naixements de l’Hospital de Martorell va obrir l’any 2017 inspirat en el model d’altres països europeus i es va convertir en el primer d’aquestes característiques a Catalunya. Actualment el sistema de salut públic també en té un altre a l’Hospital Germans Trias. A diferència d’una sala de parts naturals, consta d’una habitació àmplia similar a la d’un domicili amb diferents espais i elements per treballar el procés del part: una banyera, un llit, unes lianes, una cadira de parts i llums regulables, entre d’altres elements.

D’aquesta manera, les famílies que desitgen un part natural disposen d’un entorn adequat a les seves necessitats que alhora garanteix la màxima seguretat al trobar-se en un entorn hospitalari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia