36 farmàcies de Barcelona faran un test ràpid per detectar el virus de la sida

Un total de 36 farmàcies de 21 poblacions de la demarcació de Barcelona participaran en una prova pilot per detectar el virus de la sida a través d'un test ràpid. La prova, que actualment ja ofereixen fins i tot algunes ONG, arriba a partir d'avui a les farmàcies de manera gratuïta i confidencial amb l'objectiu de facilitar l'accés als grups més vulnerables, que no acostumen a adreçar-se a altres punts de la xarxa sanitària, i reduir encara més el retard en el diagnòstic de la malaltia. Així ho va destacar ahir la consellera de Salut, Marina Geli, durant la signatura del conveni amb el president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, Jordi Dalmases, que farà possible la realització d'aquesta prova pilot pionera a l'Estat espanyol.

Durant l'any que duri l'experiència, està previst que es facin 1.500 tests. En cas que surtin positius, els afectats s'hauran de fer una segona prova en un centre de referència, ja que el test no té valor diagnòstic.

En els últims dos anys, a Catalunya s'han fet més de 8.000 tests ràpids per detectar el virus de la sida. D'aquests, 206 van resultar positius i només hi va haver un fals positiu, cosa que confirma, segons va destacar ahir el director general de Salut Pública, Antoni Plasència, l'alta fiabilitat de la prova.

Les poblacions que participen en la prova pilot són Badalona, Cerdanyola, Cornellà, Gavà, Granollers, l'Hospitalet, Igualada, Manresa, Martorell, Mataró, Mollet, Montcada i Reixac, el Prat, Ripollet i Rubí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.