Cambrils presenta candidatura per acollir la seu que l'INEFC vol tenir a les comarques de Tarragona

Tarragona també aspira a la instal·lació i a mitjan d'any se sabrà on s'ubicarà

Els ajuntaments de les comarques tarragonines han de prémer l'accelerador si aspiren a acollir la seu que, segons els va comunicar el mes passat el seu responsable, l'INEFC vol instal·lar a les comarques tarragonines. Qui ja ha començat a prendre posicions és l'Ajuntament de Cambrils, que ja fa temps que ha mostrat la voluntat de tenir aquests estudis, i també la disponibilitat.

És per això que ahir es va presentar la candidatura oficial. Instal·lacions esportives com ara l'estadi municipal, el palau d'esports, una pista d'atletisme, un parell de camps de futbol, pistes poliesportives i una piscina coberta; noves instal·lacions projectades, com ara un espai destinat a esports de raqueta, una piscina coberta retràctil i sales polivalents; i un calendari amb una trentena d'esdeveniments esportius programats per enguany, són alguns dels punts forts que exposen. I un plus afegit: el mar i les instal·lacions del club nàutic, «que permetrien potenciar estudis relacionats amb la nàutica», explicava l'alcalde, Josep Benages (PSC).

L'Ajuntament va avançar ahir que, si el municipi és escollit, invertiran de 4 a 5 milions en la construcció d'un edifici de quatre mòduls en un terreny de 5.000 m² que ja han reservat, i s'han compromès a tenir-ho tot a punt per començar les classes el setembre del 2011.

Benaiges va presentar la proposta al costat dels companys en l'equip de govern Salvador Matas (ICV) i Joan Recasens (ERC), regidors d'Educació i de Cultura i Esport, respectivament, així com de Xavier Martí, regidor de la PLIC, a l'oposició. Va comentar que es tracta d'«un projecte de ciutat», tot i l'absència de representants de CiU i el PP, que hi estaven convidats.

El consistori aprovarà en el ple d'aquest dijous un acord pel qual la localitat demana oficialment ser seu de la delegació tarragonina dels estudis de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya, als quals també aspiren altres poblacions, com ara Tarragona, i podria ser que també presentessin candidatura Calafell, Amposta i l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs. L'elecció de la seu tindrà lloc al maig, i la setmana passada una representació de l'institut va visitar la ciutat per conèixer, in situ, les instal·lacions amb què compten i els projectes de futur.

Més de 300 alumnes

L'arribada de l'INEFC a Cambrils suposaria la presència de 320 alumnes, a més de professors, i estudiants d'un màster sobre Turisme i esports nàutics que volen oferir. En la seva defensa, el municipi exposa la facilitat de connexions de la zona on es faria la seu de l'INEFC (al costat del camp de futbol i de la pista d'atletisme) a tocar de la nova estació de tren, el tramcamp i la futura estació d'autobusos. La facultat estarà a 200 metres de l'accés a l'AP-7 i es fixa una reserva d'espais per a aparcament.

L'INEFC depèn del govern català, concretament de la secretaria general de l'Esport, però el títol l'ha d'homologar una universitat. Benaiges diu que en parlaran amb la Universitat Rovira i Virgili, tot i que la candidatura la presenten de manera independent. Aquest organisme autònom de la Generalitat disposa de dos centres acadèmics, el de Barcelona, creat el curs 1975/1976, i el de Lleida, inaugurat el 1982/1983, adscrits a la Universitat de Barcelona i a la Universitat de Lleida, respectivament.

Tarragona també el vol

La conselleria d'Esports de Tarragona ja fa dos anys que va fer pública la voluntat d'oferir formació esportiva a través de l'INEFC: «Fa un mes ens van dir que hi havia intenció de situar una seu a les comarques de Tarragona», deia José Cosano, regidor d'Esports. L'Ajuntament prepara ara la reunió que han de tenir aquest febrer amb representants de l'Institut d'Educació Física, per mostrar-los la seva oferta. La proposta és situar la seu al complex educatiu, «però estem disposats a compartir el projecte». És a dir, no veuen de mal ull descentralitzar instal·lacions pel territori. Cosano explica que ja han tractat d'aquest tema amb la URV –tot i que la universitat, fins ara, no s'han definit– i amb altres agents per defensar la candidatura. D'altra banda i tot i que des de l'INEFC s'ha comunicat als alcaldes que al maig es podria decidir on s'ubicarà la seu, des d'aquest organisme ahir no van confirmar que, oficialment, hi hagi la intenció de situar un institut dedicat a l'esport a les comarques de Tarragona i avancen que tan sols s'estan fent sondejos entre els municipis interessats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.