Educació

Presentació massiva de queixes al síndic de greuges per la retallada d'ensenyament en valencià

Escola Valenciana porta a la sindicatura un primer paquet de queixes de 372 pares de Mutxamel

Escola Valenciana ha presentat hui per registre, al síndic de greuges, 372 queixes de pares que han vist afectat el seu dret a matricular els fills en valencià en diferents centres d'ensenyament públics de Mutxamel.

L'entitat vol que el síndic inicie ofici d'investigació de fets i actuacions a la Conselleria d'Educació sobre l'incompliment reiterat de l'aplicació de l'ensenyament en valencià als instituts, i per això va engegar una campanya per animar els afectats a aportar les seues queixes particulars.

Aquestes s'anaven a presentar a la sindicatura a l'inici del proper curs, però l'allau de resposta ha fet que se n'haja presentat ja un primer paquet.“372 queixes d'un mateix municipi en són un exemple molt significatiu”, ha considerat l'entitat.

La majoria de queixes presentades hui corresponen a pares de l'IES Mutxamel i del CP Manuel Antón. En el primer centre, fins ara hi havia tres unitats d'ensenyament en batxillerat: 2 eren línies en castellà (PIP) i una en valencià (PIL). Però a causa de la reducció d'unitats d'ensenyament, per al proper curs, aquest centre en perdrà una, i serà la del PIL.

En el Manuel Antón s'ha obert una nova unitat d'aprenentatge per a infantil de 3 anys que tindrà 18 alumnes, dels quals 7 van demanar exclusivament ensenyament en valencià i 7 més preferentment ensenyament en valencià. Doncs, tot i aquesta demanda, la unitat serà PIP.

Dos exemples que manifesten un “evident atac a l'ensenyament plurilingüe en valencià”, ha expressat el president d'Escola Valenciana, Diego Gómez.

En l'acte de lliurament de les queixes, l'entitat ha recordat que actualment el nombre d'alumnes de la demarcació d'Alacant que poden estudiar en valencià en els instituts és del 10,06% en 74 centres públics i 1 de privat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]