Educació

Més de 36.000 docents, convocats a les oposicions més grans de la història d’Educació

Se celebraran dissabte en més de 146 seus repartides per tot el territori

Més de 36.000 docents estan cridats a les oposicions més grans de la història del Departament d’Educació, que se celebraran aquest dissabte en més de 146 seus repartides en centres educatius de tot Catalunya. La convocatòria forma part del procés extraordinari per reduir la temporalitat a l’administració del 35% al 8%. En total, 36.304 persones seran aspirants a uns exàmens on hi haurà 14.238 places en joc que ara mateix estan ocupades per personal interí. La defensa oral dels projectes dels professors s’allargarà al llarg de l’estiu. A la tardor, serà quan es farà la valoració dels mèrits. El procés no podrà concloure fins que es completi la fase de pràctiques, que només es podrà fer a partir del setembre del 2024.

Així doncs, els professors que es presentin a les proves de concurs oposició d’aquest dissabte no podran ser nomenats funcionaris de carrera fins al desembre del 2024, un cop completades les pràctiques. En una trobada amb mitjans, la secretaria general del Departament d’Educació, Patrícia Gomà, ha posat en valor que un cop finalitzat el procés hi haurà “un gran guany pel sistema educatiu, que tindrà unes plantilles de centre estabilitzades i fixes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.