Educació

GIRONA

L’institut Ermessenda deixarà l’edifici Cartanyà al setembre

L’institut Ermessenda de Girona deixarà la seu de l’edifici Bisbe Cartanyà el curs que ve i unificarà, a partir del mes de setembre, els estudiants en els mòduls de Can Prunell. Representants de la direcció dels serveis territorials d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament van comunicar la decisió ahir a les famílies de la subseu de Cartanyà.

Les dues administracions van donar explicacions als representants de l’associació de famílies d’alumnes (AFA) en un acte a l’auditori del centre. Consideren que la unificació en un sol espai amb més mòduls és la millor opció, tenint en compte que s’acaba el contracte de lloguer de deu anys entre el consistori i el Bisbat de Girona per l’ús de l’edifici Cartanyà.

Cal recordar que la Generalitat projecta la construcció d’un nou edifici de l’institut Ermessenda a l’antiga fàbrica Simon, a la carretera de Barcelona. Els terminis d’execució s’han alentit i, després d’haver anunciat que la seu s’estrenaria el 2019 i el 2022, ara tot fa preveure que no serà una realitat abans del 2026. L’Ajuntament encara no ha fet la cessió del solar al govern.

Fa un mes, la Generalitat va anunciar que ha tret a concurs el projecte del nou institut, que inclourà educació secundària obligatòria (ESO), batxillerat i el centre de formació d’adults (CFA), l’escola d’adults.

Indignació

La decisió d’unificar l’alumnat en un sol centre va indignar les famílies de l’edifici Cartanyà. Mares, pares i familiars veuran com els seus fills i filles hauran començat l’ESO en un lloc i l’acabaran en un altre (a Can Prunell). En la reunió, van demanar una pròrroga del lloguer.

L’Ermessenda té dues línies de primer a quart d’ESO a l’edifici Cartanyà, al límit dels barris de l’Eixample i Montilivi. Als mòduls de Can Prunell, a Palau-sacosta, hi ha dues línies de primer a quart d’ESO i dues de batxillerat. El centre té 550 alumnes i 58 docents.

LA XIFRA

10
anys
fa que l’Ermessenda ocupa l’edifici del Bisbe Cartanyà. El contracte entre l’Ajuntament i el Bisbat s’extingirà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS