Educació

GIRONA

Manifestació de l’AFA de l’Ermessenda per poder continuar a la seu del Cartañà

La Generalitat i l'Ajuntament tornen a reunir-se per trobar una solució

Més de 200 persones, convocades per l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l’Institut Ermessenda de Girona, s’han manifestat aquesta tarda per reclamar que el curs que ve continuï operatiu la seu del centre a l’edifici Bisbe de Cartañà. Els serveis territorials d’Educació de la Generalitat i l’Ajuntament de Girona van comunicar a les famílies que a partir de setembre s’unificaran les dues seus de l’institut als mòduls de Can Prunell perquè finalitza el contracte de lloguer de deu anys amb el Bisbat per l’ús de l’edifici Cartañà. La solució de les administracions, però, no agrada a les famílies, que demanen que els alumnes puguin continuar a la seu del Cartañà fins que no es faci el nou edifici a l’antiga fàbrica Simon, al carrer Barcelona.

Els manifestants han sortit poc després de les sis de la tarda de la seu de Cartañà i han fet un recorregut d’uns dos quilòmetres pels carrers Emili Grahit i Barcelona fins a la Simon. Allà, la portaveu de l’AFA de l’Institut Ermessenda, Lada Servitja, ha llegit un comunicat en el qual l’associació expressa la seva “indignació” amb la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila, perquè amb la connivència del departament d’Educació “està dinamitant l’escola pública i de qualitat” a la ciutat.

L’AFA denuncia que el trasllat a Can Prunell comportarà la construcció de més mòduls que tindran “un cost” que superaria “amb escreix” el preu del lloguer del Cartañà, que “està sota mercat”. L’associació considera que la unificació de les dues seus comportarà “la saturació” dels altres instituts públics de la ciutat perquè creuen que, per la poca proximitat de Can Prunell, moltes famílies preferiran no inscriure els seus fills a l’Institut Ermessenda.

Per tot això, l’AFA demana “mantenir” la seu de l’edifici Cartañà fins que l’institut no es pugui “traslladar definitivament” al nou edifici de la Simon. També reclama la millora de les instal·lacions a Can Prunell i mostra el seu agraïment al professorat de l’Institut Ermessenda per la seva “vocació i plena dedicació.”

Justament ahir, la Generalitat i l'Ajuntament de Girona es van tornar a reunir per trobar "la millor solució" per a les famílies de l'Ermessenda un cop acabi el contracte de lloguer a l'actual seu de Bisbe Cartanyà, segons un comunicat del consistori. La trobada es va fer un cop rebut l'informe dels serveis jurídics de l'Ajuntament, que assenyala el consistori com a encarregat de cedir terrenys municipals a la Generalitat per construir-hi el centre de secundària. L'Ajuntament ha d'enllestir els tràmits a l'antiga fàbrica Simon per tal que es pugui desenvolupar el projecte del nou institut. Si els terrenys definitius no es poden cedir, l'Ajuntament n'ha de cedir de temporals. Finalment, l'informe indica que si no es pot fer efectiva la cessió dels terrenys o no hi ha capacitat logística per situar la seu de l'institut en aquests espais, s'obre la possibilitat d'altres alternatives, incloent-hi el lloguer. La Generalitat i l'Ajuntament es tornaran a reunir properament per tal de desencallar el futur de l'Institut Ermessenda. Les dues administracions reiteren que la seva prioritat és vetllar pel benestar de l'alumnat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona