Educació

Vilanova i la Geltrú

La nova zonificació escolar diversifica la demanda pels centres de primària

La demanda de places de primària ha coincidit amb les 750 que s'oferien

En la secundària, s'han inscrit més alumnes que places s'oferien

A uns dies de la publicació de les llistes definitives, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha valorat el procés de preinscripció escolar, que enguany provava un nou sistema de zonificació escolar mitjançant el qual els nous alumnes tenien més possibilitats d'accedir a les escoles de l'entorn del seu domicili familiar. La regidora d'Educació i Treball, Míriam Espinàs, s'ha mostrat satisfeta dels resultats del procés i considera que amb el sistema de zonificació “s'ha aconseguit que la demanda hagi estat més repartida entre els diferents centres educatius de la ciutat, facilitant l'escolarització dels infants a l'opció triada en primera instància”. Espinàs creu que l'experiència ha estat “reeixida” en el sentit que només hi ha hagut tres centres escolars que han tingut més demanda de places de P3 que oferta.

Segons les dades de l'Ajuntament, la demanda de preinscripcions en el segon cicle d'educació infantil s'ha ajustat totalment a l'oferta, de manera que es podrà donar cabuda a les 750 sol·licituds, que ompliran el total de places, que també és de 750. Pel que fa a l'educació secundària, aquest any la demanda de places ha superat l'oferta: s'han presentat 482 sol·licituds, però només hi ha 469 places disponibles; tot i això, ja s'està estudiant si totes les sol·licituds són de Vilanova i Canyelles, i es valorarà amb el Departament d'Ensenyament si és necessari crear un altre grup en algun centre.

LA FRASE

Només hi ha hagut tres centres escolars que han tingut més demanda de places de P3 que oferta
Míriam Espinàs
regidora d'educació i treball de vilanova i la geltrú (PSC)

LA DATA

08.04.11
es publicarà l'oferta
definitiva i la llista es farà oficial el 2 de maig. Les matriculacions es faran del 6 al 10 de juny.

Les matriculacions, el mes de juny

Aquesta setmana s'han donat a conèixer les llistes baremades definitives i el pròxim 8 d'abril es publicarà l'oferta definitiva, mentre que la publicació de les llistes d'admesos es farà oficial el 2 de maig. Finalment, el període de matriculació per a l'educació infantil, primària i secundària obligatòria serà entre els dies 6 i 10 del mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.