Educació

Els sindicats acusen el consell d'eliminar barracons a costa de massificar les aules

Mentre la conselleria d'educació d ela Generalitat Valenciana anuncia la reducció d'aules prefabricades més de 8.000 alumnes valencians faran classe en barracons

La conselleria d'educació d ela Generalitat Valenciana ha fet pública una nota en què destacava la eliminació d'aules prefabricades arreu el País Valencià i de fet, la consellera Maria José Català assegurava que per al proper curs desapareixien el 35% d'aquestes aules prefabricades.

Però mentre el PP valencià i el govern al que li fa de matalàs presenta aquest fet com a un triomf polític, els sindicats de professors, les associacions i federacions de mares i pares d'alumnes i les organitzacions juvenils valencianes que tenen incidència en aquest sector, denuncien que l'eliminació d'aquests barracons es fa a costa de massificar les aules amb la pujada d ela ràtio.

De fet, els sindicats denuncien que amb el Reial Decret que permet pujar el nombre d'alumnes per aula a 30 en Infantil i Primària, a 36 i a 42 en Batxillerat, el govern valencià justifica l'eliminació de places de professorat.

La realitat, però, dista molt de la propaganda que vol fer arribar la Generalitat Valenciana per via de la consellera d'educació. Amb aquestes mesures restrictives, el que passa és que s'estan carregant l'educació i el futur de l'alumnat valencià que confia la seua educació a l'escola pública.

No obstant això, la conselleria insisteix en que abans de finalitzar el proper curs s'hauran eliminat 329 aules prefabricades de les 929 existents. També s'assegura que hi ha cinc centres nous en construcció repartits per les tres demarcacions valencianes i que les viles de Gandia, Torrent, Dénia, Torrevella i Castelló de la Plana podran prescindir de 142 barracons i 398 mòduls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.