Educació

Es denuncia la supressió d'una línea en valencià al “Felicidad Bernabeu” d'Ibi

Es considera un clar perjudici i un atac constant a la cultura valenciana, alhora que els retalls en l'educació pública en valencià

Esquerra Unida d'Ibi ha criticat que la Conselleria d'Educació vulga suprimir una línea en valencià al CEIP Felicidad Bernabeu d'aquesta localitat «perquè suposarà deixar només una línea en valencià en una població de més de 23.000 habitants», ha manifestat el portaveu local Santi García.

EUPV qualifica la supressió com un atac injustificat que s'exemplifica amb el veto incomprensible del diccionari que ha realitzat la Acadèmia Valenciana de la Llengua per part del govern del PP que dirigix la Generalitat. Amb aquestes actuacions la dreta més antiga retrau un debat tancat des de fa temps, no sols tancat per la població que entén la equivalència entre el valencià i el català, sinó també tancat per la gran quantitat de sentències que existeixen equiparant ambdues denominacions.

Garcíai aprecia «un clar perjudici i un atac constant a la cultura valenciana, alhora que els retalls en l'educació pública en valencià van units al recolzament del PP a l'educació concertada i catòlica, sumant-se així a la resta de temes que han estat influïts per la Santa Seu. El PP governa per adoctrinar i no pel bé comú de la ciutadania”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia