Mirades sobre l'escola a Prada

Aquests divendres 7 i dissabte 8 de maig, Prada serà l'escenari de projeccions, debats i exposicions sobre l'escola i l'educació, a iniciativa dels col·lectius ALEC, CNT 66, Ciné Rencontres i el cinema Lido. Divendres al Lido es projectaran dos films: a dos quarts de 7 de la tarda, Adieu Barbiana de Bernard Kleindienst, dedicat a Lorenzo Milani, fundador el 1954 d'una escola diferent; a les nou del vespre, Votre enfant m'intéresse, de Jean Michel Carré, dedicat a l'escola Vitruve. Les dues projeccions seran seguides de debats.

Dissabte els actes es traslladaran a la sala Jean Cocteau, on a partir de dos quarts de quatre de la tarda es presentarà l'exposició de l'Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona dedicada a Francesc Ferrer i Guàrdia, fundador de l'Escola Moderna. A dos quarts de sis, es presentarà un muntatge audiovisual sobre la vida diària d'una classe amb pedagogia institucional, en presència de Richard Lopez, institutor al Gard. A continuació s'obrirà un debat amb la participació d'associacions convidades com ara l'ICEM, GFEN, CEMEA, Libre Pensée, FCPE, OCCE, Champ PI Pédagogie Institutionnelle. Després d'un sopar popular compartit, a les nou es projectarà el film de Patrick Le Ray, dedicat al liceu experimental de Saint Nazaire, que serà seguit d'un debat.

L'exposició en català dedicada a Francesc Ferrer es podrà veure a la Mediateca Pompeu Fabra de Prada del 10 al 22 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.