Societat

El bisbe beneeix la palma en una cerimònia quasi íntima

Unes 230 persones van acudir ahir al matí a la missa de Rams a la Catedral seguint els protocols d’higiene i distància

Pardo va demanar “ciència, consol i coratge” per fer front a la pandèmia

La benedicció de les palmes i palmons del diumenge de Rams va tornar ahir a les parròquies de les comarques de Girona, després de la suspensió forçosa de l’any passat, però adaptada, com tantes altres coses de la nostra vida, a les mesures sanitàries imposades per la pandèmia. Enfront del miler llarg de persones que se solien congregar a la porta dels Apòstols perquè el bisbe els beneís la palma de Rams, ahir estava proscrita qualsevol forma d’aglomeració, i el ritual es va haver de complir a l’interior de la nau en una espècie de benedicció urbi et orbi que no admetia cap tractament singularitzat, ni tan sols esgrimint el pasqual “deixeu que els infants s’acostin a mi”.

Les mesures anticovid, que limiten l’aforament dels recintes religiosos al trenta per cent de la seva capacitat, van obligar el Capítol a habilitar un màxim de 250 seients a l’interior de la Catedral, que de tota manera no es van acabar d’omplir del tot, i a establir un circuit d’entrada i sortida amb dispensadors de gel hidroalcohòlic. Algunes persones, a més, van preferir seguir l’ofici des de les cadires situades darrere l’orgue a través d’una gran pantalla, potser per precaució, a pesar que hi havia seients disponibles a la nau.

El mateix bisbe, Francesc Pardo, va lamentar els inconvenients d’una cerimònia tan profilàctica, advertint, però, que “el sentiment de benedicció és el mateix”. “Més que mai necessitem que Jesús entri a casa nostra per donar-nos coratge”, va dir en al·lusió a l’emergència sanitària, enfront de la qual va demanar que l’esperit cristià entri també als hospitals i les residències per donar “consol, guariment, ciència i misericòrdia”, però també a les institucions, per tal que es pugui “viure amb joia la gran festa de la Resurrecció”. Cap catàstrofe vírica va aconseguir alterar, però, l’arrelada tradició de mudar-se per a l’ofici de Rams i de retratar-se a la sortida amb el palmó ben fimbrat; alguns, fins i tot, amb la capsa del tortell acabat de comprar a la falda.

Platja d’Aro es reactiva

També hi va haver serveis pasquals a altres esglésies gironines, com a les tres parròquies de Blanes, la de Ca la Guidó, Santa Maria i la Sagrada Família, al barri dels Pins. Molta gent va aprofitar el bon temps per anar a la segona residència o disfrutar d’un dia a fora. A Blanes mateix, aquest cap de setmana han passat dels 99.000 vehicles habituals a més de 140.000. A Platja d’Aro, una de les destinacions preferides dels gironins, es calcula que entre dissabte i diumenge s’hi van desplaçar prop de 60.000 persones. Des que es va aixecar el confinament comarcal i es va permetre la reobertura dels comerços en dies festius, el trànsit al municipi ha augmentat un 35%, cosa que fa preveure una bona campanya de Setmana Santa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia