Societat

Obre la primera botiga de Moda Re-, de Càritas

El centre és a Girona i donarà feina a dones en risc d’exclusió

La cadena Moda Re-, impulsada per Càritas i que ja té 21 punts de venda a l’Estat, ha obert el primer establiment a Girona. La botiga, al número 14 del carrer de Maluquer Salvador, vol trencar amb els estereotips de les botigues de segona mà i ofereix també peces outlet cedides per algunes de les principals marques de moda.

El projecte tèxtil de Moda Re- es basa en una economia circular que té en compte les persones i el medi ambient. D’una banda, s’allarga la vida útil del tèxtil. De l’altra, es proporciona feina normalitzada i amb unes condicions laborals dignes a persones en risc d’exclusió. “S’aconsegueix així un triple impacte social, mediambiental i econòmic”, segons afirmen en una nota de premsa. A Girona, la botiga estarà gestionada per la cooperativa Avancem Santa Clara, nascuda com a iniciativa d’economia social de Càritas Diocesana de Girona i dedicada principalment a oferir serveis de cura i neteja. El nou projecte Moda Re- ha permès de crear sis nous llocs de treball estable ocupats per dones. “La crisi ha colpejat durament els col·lectius més vulnerables i les persones que compren a les botigues Moda Re- ajuden aquests col·lectius a poder sortir d’aquesta crisi”, afirma Ivon Maritza Henao, presidenta d’Avancem Santa Clara. La botiga s’emmarca dins del Projecte Singular Botigues Responsables per a la Recuperació-Roba@d9, en el qual també participen, a més de la cooperativa Avancem Santa Clara, altres dues entitats cooperatives: Formació i Treball i Actua. El projecte és promogut per la Generalitat i disposa de finançament estatal. A Girona, l’obertura de la botiga també ha rebut el suport econòmic d’Inditex.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia