Educació

HÈCTOR OREIRO

BATXILLER DE L’IES DE L’ESCOLA VEDRUNA DE PALAMÓS

“No és sa afrontar unes PAU sense dedicar-te a tu”

“Hi ha companys i companyes que en l’aspecte emocional o mental estan molt i molt cansats”

“No ha estat un curs gens fàcil per a ningú”

Hèctor Oreiro ha fet el batxillerat de ciències amb la clara vocació de ser psicòleg. Oreiro, en el moment de publicar-se aquesta entrevista, és un dels 3.644 alumnes que s’estan examinant de les PAU. Aquest batxiller explica que ha tingut molt en compte la part mental i emocional, i per això defensa la combinació d’estudi, esport i lleure per afrontar les proves.

Amb les PAU a les portes i a punt d’entrar per fer-les, com definiries aquest batxillerat?
Ha estat un batxillerat molt difícil, i considero que, en conjunt, no ha estat prou preparat per nosaltres.
En quin sentit?
Crec que ha estat difícil per als professors poder treballar el benestar de tots nosaltres; hem arribat al final molt esgotats; és a dir, jo personament estic bé, però hi ha companys i companyes que en l’aspecte emocional o mental estan molt i molt cansats. No estem parlant només de preocupació, sinó que estan molt neguitosos i angoixats. No ha estat un curs gens fàcil, per a ningú.
Una situació excepcional.
Sí. Hem tingut classes en línia que, des del meu punt de vista, no han estat tant útils com caldria; a més, hem hagut d’entregar el treball de recerca (TDR), que tampoc ha estat gens fàcil haver-lo de fer en aquestes condicions. Penso que se sumen moltes coses que crec que es podien haver abordat molt millor. Ara és fàcil dir-ho, és clar.
Un cop amb el batxillerat sota el braç, com has preparat l’estudi per afrontar les PAU?
Especialment reforçant la salut mental. Entreno cal·listènia uns sis dies a la setmana, a la platja de Palamós, i no ho he deixat de fer en cap moment. Per què? Perquè és el meu moment de tranquil·litat. La resta del temps l’he dedicat a estudiar, però també a fer coses que relaxin, com pot ser tocar el piano, estar amb mi mateix o fent coses que m’agradin. No és sa afrontar unes PAU sense dedicar-te a tu i a les coses que t’agraden.
L’objectiu de les PAU és clar: fer un grau. Què tens pensat?
Vull fer psicologia. Aquest és un grau que des de fa anys m’agrada molt i tenia la intenció de fer-lo. Aquest és el treball al qual em vull dedicar i penso que m’ofereix sortides professionals. A més, ajudar les persones forma part de mi i sempre ha estat dins els meus valors i els valors que se m’han inculcat; crec que aquesta és una professió i un treball ideal per a mi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia