Societat

Els vins i escumosos catalans es reivindiquen

Obre portes la Barcelona Wine Week, el saló del vi de l’Estat, amb més de 800 cellers

Un grup de cellers del Penedès –Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut i Pardas– han creat una marca sota la qual fan vins escumosos tal com s’han fet sempre en aquesta terra. S’han distanciat de la DO Cava, que ja es fa a tot l’Estat, i han agafat com a nom de marca Corpinnat, que, expliquen, significa, per un cantó, cor, ja que és on fa més de 130 anys van començar a bategar els primers vins escumosos de l’Estat i, per l’altre, pinnat, que fa referència a l’origen del topònim Penedès, del llatí pinna, que significa ‘penyal’ o ‘roca’, ‘territori rocallós’. Els de Corpinnat, que fan vins només amb vinyes del territori i seguint el mètode tradicional –cullen a mà, per exemple–, figuren en la llista de cellers catalans que es reivindiquen en aquesta tercera Barcelona Wine Week (BWW), que va obrir portes ahir al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona amb un gran èxit.

Des de primera hora del matí, milers de persones van ocupar els passadissos i començar els tastos de vins i escumosos, en una edició de la BWW en què hi ha 828 cellers, dels quals 250 són catalans, i 70 denominacions d’origen i segells de qualitat. L’organització ha confirmat més de 1.300 compradors de l’Estat i més de 500 d’internacionals, sobretot dels Estats Units, que és el país que més compra vins catalans i de l’Estat espanyol. Aquest saló, de referència de vins de tot l’Estat, estarà obert fins dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.