Educació

Convocats els Premis Mestres 68 per a projectes educatius transformadors

Els Moviments de Renovació Pedagògica i la Càtedra de Renovació Pedagògica prenen el relleu en l’organització dels Premis i ho fan partint de l’educació comunitària

El Moviment de Renovació Pedagògica de Girona (MRP) i la Càtedra de Renovació Pedagògica de la Universitat de Girona convoquen la 26a edició dels Premis Mestres 68 amb l’objectiu de reconèixer projectes educatius renovadors amb una mirada comunitària i amb capacitat de generar transformacions socioeducatives. A més, insten a entendre l’educació com un ecosistema, en què tots els agents -i no només l’escola- hi ha de participar i treballar en xarxa.

Així mateix, les dues entitats prenen el relleu a l’Associació Mestres 68, impulsora dels certàmens des del 1993. Enguany, els premis seran de caràcter biennal i es guardona amb una poma, símbol de saviesa. El propòsit de tot plegat és distingir la trajectòria i el compromís de persones, associacions, organitzacions, moviments o centres relacionats amb l’educació formal, no formal i informal que hagin dut a terme “projectes educatius renovadors, amb mirada comunitària i amb capacitat de generar transformacions socioeducatives”, segons s’afirma en la nota de premsa.

Quant a les candidatures, es poden presentar fins al 20 de desembre i de forma col·lectiva, a través d’una entitat, associació, centre educatiu o institució; en cap cas de manera individual.

D’altra banda, es diferencien tres categories de premis per remarcar l’educació comunitària i transformadora. Premi individual a una figura professional que hagi impulsat una pràctica educativa formal, no formal o informal en territori gironí. Premi a una entitat que hagi realitzat un programa educatiu en comarques gironines, alineat amb els principis de l’educació transformadora. Finalment, I Premi a un projecte educatiu comunitari elaborat per diverses organitzacions que treballen en xarxa, sempre que el projecte tingui un impacte clar en el context d’un poble, barri, ciutat o territori de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]