Societat

Nova campanya per sancionar aquells que no recullen les caques de gos

La campanya, que s’inicia demà, comptarà amb una setmana d’informació i a partir del dimarts, 20 de febrer, es començaran a interposar sancions

“El meu gos, la meva responsabilitat” és el nom de la campanya que demà encetarà l’ajuntament de Figueres contra l’incivisme en la tinença d’animals. Tindrà dues fases: la primera, que comença demà i que s’allarga una setmana, és de sensibilització i informació per conscienciar les persones propietàries de les obligacions recollides a l’ordenança municipal que regula la tinença, el benestar i la protecció dels animals, com ara l’obligatorietat de portar el gos lligat, recollir els excrements i dipositar aigua a les miccions dels animals, portar els gossos de raça perillosa amb morrió i disposar de la llicència per a la tinença de gos potencialment perillós.

A partir de llavors, s’iniciarà una campanya intensiva de controls amb agents de paisà i es començaran a interposar sancions. Els controls es faran en espais conflictius pel que fa a queixes i incidents per portar el gos deslligat i espais que habitualment es reben queixes de propietaris de gossos que no recullen els excrements.

No complir amb aquestes obligacions suposen sancions que van des de 751 euros fins a 1500 euros. Aquesta campanya també recorda l’obligatorietat de censar els gossos, i que aquest tràmit és totalment gratuït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]