Societat

Dia Internacional de la Dona

Actes de caire reivindicatiu

Entitats i institucions d'arreu del territori conviden la població a commemorar el Dia Internacional de les Dones

A Girona s'ha convocat una manifestació per a les set del vespre

El Dia Internacional de les Dones es commemorarà avui a moltes poblacions gironines amb actes de diferent caire, però tots amb un rerefons clarament reivindicatiu. A Girona, Mou-te en Bici ha organitzat, per a les sis de la tarda, la II Pedalada de les Dones, que sortirà a les sis de la tarda de Can Ninetes. Diversos grups feministes de Girona han convocat per a les set del vespre una manifestació que partirà de la plaça Independència amb el lema Mai més invisibilitzades, mai més silenciades. A la mateixa hora tindrà lloc l'acte institucional que reunirà representants de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat al saló de descans del teatre municipal. A Banyoles, a dos quarts de vuit del vespre, es farà una concentració davant de l'Ajuntament on es llegirà el manifest Ens Volem Vives!. A Figueres, el col·lectiu de netejadors protagonitzarà una concentració a les dotze del migdia davant del consistori per tal de reivindicar la seva feina i protestar per les condicions laborals actuals. Les dones de la neteja dels hotels de Lloret han decidit constituir-se com a associació i es presentaran en públic a les sis de la tarda, al Casal de l'Obrera. L'entitat s'anomena Kellys Unión Catalunya. La sala de plens de l'ajuntament de Begur acollirà a les sis de la tarda la xerrada Dones i Turisme, i a la Jonquera tindrà lloc, a les set del vespre a Can Laporta, la Primera Trobada de Dones.

D'altra banda, els locals de la UGT a Girona acolliran demà, a partir de les cinc de la tarda, un berenar tertúlia que porta per títol Obrint fronteres amb veu de dones, en què s'abordarà la crisi dels refugiats amb un punt de vista de gènere. La UdG ha organitzat un programa d'activitats que va començar dilluns i s'allargarà fins al final de mes, amb conferències, debats, exposicions i projeccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]