L'informe encarregat per l'Ajuntament de Vic diu que els nous criteris d'empadronament són legals

L'informe jurídic que l'Ajuntament de Vic va encarregar al bufet d'advocats Roca Junyent sobre els nous criteris que el consistori vol aplicar en l'empadronament dels immigrants assegura que la normativa té un comportament ajustat «a la més estricta i fidel interpretació de les normes legals aplicables i, fins i tot, a les normes comunitàries sobre exigència, efectes i característiques dels visats emesos pels estats membres de la Unió Europea». Amb aquest dictamen, que els dóna la raó tot i l'allau de crítiques que han rebut, l'Ajuntament de Vic, governat per CiU, el PSC i ERC, va entrar ahir una instància a la Subdelegació del Govern espanyol adreçada al ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, en què se li demana que «informi per escrit dels requisits per a l'empadronament de ciutadans estrangers no comunitaris».

Obrir un debat a Reus

L'Ajuntament de Reus va anunciar divendres que modificaria el decret de l'empadronament per flexibilitzar els tràmits i, ahir, el grup de CiU, a l'oposició, demanava que es convoqués amb caràcter d'urgència la comissió especial de Polítiques de la Immigració. El portaveu, Carles Pellicer, va dir: «Si hem de modificar el decret d'empadronament, cal obrir un debat», ja que ha estat l'equip de govern (PSC) el que, «trencant el consens» en aquesta matèria, «ha fet partidisme en el tema de la immigració».

Mesures xenòfobes?

EUiA del Camp de Tarragona opina que les mesures que alguns ajuntaments apliquen «són una desviació cap a la xenofòbia». El coordinador d'aquesta formació, Iñaki Vázquez, es referia als municipis de Montblanc, l'Espluga de Francolí i Santa Coloma de Queralt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.