Iniciativa i Aipl'A demanen la catalogació de Sant Vicent de l'Alcora com a paratge municipal

La petició es basa en la càrrega simbòlica i històrica del paratge i en el seu valor paisatgístic

Les diputades d'Iniciativa en les Corts Valencianes i el Grup d'Alternativa Independent per l'Alcora (Aipl'A) de l'Ajuntament han presentat una proposició no de llei a les Corts i una moció al Ple, respectivament, per demanar la catalogació del paratge de Sant Vicent com a Paratge Natural Municipal.

Les dues formacions consideren que el paratge de Sant Vicent és mereixedor d'aquesta figura de protecció per la seua càrrega simbòlica i històrica —està documentat que els pobladors de l'Alcora ja hi pelegrinaven al començament del segle XVI i la tradició s'ha mantingut amb l'actual festa del Rotllo— i pel seu valor paisatgístic.

La declaració de Paratge Natural Municipal implicaria que en el paratge sols es permetrien els usos i les activitats que foren compatibles amb els recursos i valors que en motiven la declaració i que es concretarien en un pla especial, aprovat simultàniament a la declaració. En tot cas, la utilització urbanística dels terrenys en restaria exclosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.