Millars (Rosselló)

Festa de l'oli d'oliva. i de la bunyeta

El secret és ben estirar la pasta

En comparació amb els bunyols de l'Empordà, la bunyeta del Rosselló és de la mida d'un plat i molt més fina: per aconseguir una bona bunyeta cal anar estirant la pasta, i tradicionalment es feia sobre la forma arrodonida del genoll. Qui vulgui provar-ho podrà fer-ho en el concurs que tindrà lloc diumenge a Millars, capital indiscutible de la bunyeta. En el mateix espai té lloc la fira de l'oli d'oliva (a Millars hi ha un dels últims molins nord-catalans, que es podrà visitar). Una quinzena d'oleicultors nord-catalans participarà en aquesta edició. Una oportunitat per redescobrir les virtuts dietètiques o cosmètiques de l'oli d'oliva i d'altres productes locals rossellonesos.Enguany serà la quarta edició de la Fira de l'oli d'oliva i de la bunyeta de Millars. L'any passat s'hi van degustar prop de 10.000 bunyetes. A part de les bunyetes que es trobaran en el recinte de la fira, les quatre fleques i pastisseries del poble seran obertes tot el dia. Pel que fa el concurs, es posa a disposició dels participants la pasta que l'hauran d'estirar i fer coure. També s'intentarà realitzar la bunyeta més gran.

18 d'abril. De 10.00 h a 18.00 h, a la Casa del Parc de Millars.
www.mairie-millas.fr


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.