Societat

Controlat l’incendi forestal de Capellades

Els Bombers el tenien estabilitzat des de mig matí d’aquest divendres

Una trentena de dotacions i vuit mitjans aeris treballen per extingir l’incendi

Els Bombers han donat per estabilitzat aquest migdia l’incendi forestal que crema des de dimecres a la tarda a Capellades. A primera hora del matí cos d’emergències ja havia informat que quedava per acabar de tancar amb línia d’aigua un 10% del perímetre, al cap del flanc dret del foc, i a mig matí ja l’ha donat per estabilitzat.

El cap d’Intervenció del cos, Ricard Expósito, ha explicat que cap a la una del migdia el 100% del perímetre ja ha estat encerclat per mànegues d’aigua. Ha afegit que per donar-lo completament per extingit encara caldrà esperar alguns dies. És preveu que que en les properes hores es retirin prop del 40% dels efectius.

L’incendi es manté contingut i durant el dia de dijous no es van registrar represes importants, un dels temors que tenien els Bombers en una zona on és fàcil que els efectius quedin atrapats. A última hora de dijous ja s’havia estabilitzat el 60 % del perímetre, que no havia crescut, però quedava per fixar l’altre 40 %, a la zona nord del cap del foc.

Es tracta d’un perímetre discontinu i amb moltes taques a l’interior de vegetació sense cremar i que per tant, en cas de represa, pot propagar.

Els Bombers han continuat treballant aquesta nit amb 35 dotacions i maquinària pesada. A primera hora del matí s’han incorporat vuit mitjans aeris a les tasques d’extinció, entre els quals hi ha helicòpters bombarders i de comandament i avions de vigilància i atac. A mig matí hi treballen una quarantena de dotacions terrestres, entre vehicles d’aigua, logística i comandament.

Aquest divendres s’esperen temperatures més baixes, una circumstància que s’espera que afavoreixi el combat a l’incendi.

Controlat al migdia

El cap d’intervenció dels Bombers, Ricard Expósito, ha apuntat que preveuen mantenir estabilitzat el foc almenys fins al migdia, quan esperen poder-lo tenir ja controlat.

El bomber ha explicat que la prioritat ara és acabar de tancar amb línia d’aigua un quilòmetre del costat nord, aproximadament el 10% del perímetre per poder-lo donar per controlat. Expósito ha precisat que a hores d’ara el 40% de l’incendi està controlat i el 60% estabilitzat.

A l’interior del perímetre hi ha moltes zones no cremades, motiu pel qual els Bombers han estat molt amatents a la seguretat en la intervenció, per la possibilitat de reproduccions i han mantingut alguns dels seus efectius realitzant funcions de guaita.

Els Bombers són optimistes davant l’escenari de baixada de temperatures i la previsió de precipitacions per als properes dies.

El foc es va originar dimecres a la tarda arran de l’accident i posterior incendi d’un vehicle a la carretera C-15.

Segons les darreres dades del Cos d’Agents Rurals, l’incendi ha afectat unes 55 hectàrees de superfície.

Des de l’inici del foc, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès tres persones: una en estat lleu, que va rebre l’alta in situ; un bomber en estat menys lleu, que va ser atès i traslladat a la mútua per una lesió al peu; i un agent forestal en estat menys lleu, que va ser traslladat a l’hospital d’Igualada afectat per les altes temperatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.