Societat

La Moncloa promet tornar a licitar 3 de les 5 obres que Blanco ha cancel·lat

Zapatero assegura que la inversió prevista per a Catalunya fins el 2012 és “similar”al període de bonança econòmica

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha assegurat aquest divendres que l'executiu tornarà a licitar tres dels cinc contractes que el ministeri de Foment ha hagut de rescindir en les seves inversos a Catalunya com a conseqüència de l'ajust pressupostari.

En una conferència a Barcelona, Zapatero ha destacat la inversió prevista pel seu govern espanyol a Catalunya entre els anys 2009 i 2012, “similar” al de períodes de bonança econòmica. ”Convido a qualsevol a que ens faci una comparació amb qualsevol període anterior de qualsevol govern en inversions en infraestructures de transport a Catalunya”, ha reptat.

“A Catalunya tampoc pararem”, ha assegurat, tot minimitzant les retallades en inversions, perquè suposen una reducció del 0,6% del total de contractes que Foment manté actualment a Catalunya.

Amb el nou escenari pressupostari, el president ha dit que, dels 182 contractes actuals, “se'n rescindeixen 5”, dels quals “tres es tornaran a licitar, un amb càrrec als pressupostos de l'Estat i dos per sistema de col·laboració públic-privat”. “De manera que quedarien dos contractes restringits”, ha deixat clar, “un 1,1% dels contractes vigents, menys que la mitjana espanyola, i el 0,6% de la inversió vigent”.

Zapatero ha fet una repassada als projectes que el govern espanyol està realitzant a Catalunya i s'ha mostrat obert a encarregar al ministre de Foment, José Blanco, que “revisi la importància” d'alguna de les obres afectades pel reajust, com el desdoblament de l'A-2 com a alternativa a l'AP-7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]