Societat

La Generalitat exercirà l'acusació popular en l'agressió racista dels FGC

Tribunals

El departament d'Acció Social exercirà la acusació popular en el procés judicial per la agressió racista a una jove equatoriana en els Ferrocarrils de la Generalitat, que segons la seva opinió constitueix un cas de violència xenòfoba i també masclista.
La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha anunciat avui el propòsit de la Generalitat d'exercir l'acció popular en el cas d'agressió racista, un dret que preveu la Llei d'Enjudiciament Criminal, segons que ha informat el departament en un comunicat.

Així mateix, i en declaracions a Catalunya Ràdio, Capdevila ha considerat que fets com el de l'agressió racista "no són tolerables" i que la menor atacada "mereix l'atenció que li correspon davant una violència totalment gratuïta i fora de lloc".

La Generalitat considera que aquesta agressió va constituir un cas de violència xenòfoba, però també racista, motiu pel qual la menor rebrà suport psicològic i assessorament jurídic per part de l'Institut Català de la Dona (ICD).

Així mateix, el secretari d'Immigració, Oriol Amorós, es reunirà al llarg del dia d'avui amb el cònsol de l'Equador, Freddy Arellano, i amb els familiars de la víctima.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.