Societat

Els treballadors de Renfe i d'Adif, en desacord amb el traspàs de Rodalies, faran vaga per exigir que Foment els informi del nou model

Afirmen que el nou model "amenaça de trencar els actuals criteris de solidaritat i eficàcia en benefici del capital"

Els treballadors d'Adif han acordat afegir-se a la vaga convocada pels treballadors de Renfe els dies 25 i 26 de setembre i 1, 2, 11 i 15 d'octubre per exigir al govern que els expliqui el nou model de gestió dels serveis de Rodalies.
Fonts sindicals han volgut subratllar que no s'oposen a la transferència de competències sobre la gestió de Rodalies, però demanen al govern "que expliqui el procés als treballadors de totes dues empreses i defineixi el nou model de gestió".

El Comitè d'Empresa d'Adif, amb representants de CCOO, UGT, SCF i CGT Sindicat Ferroviari, i el Comitè d'Empresa de Renfe, amb representants de CCOO, UGT, SEMAF i CGT Sindicat Ferroviari, han sol·licitat a Foment que convoqui "sense dilació i amb urgència" una reunió del màxim nivell perquè se'ls informi sobre "la situació exacta en què es troba el procés de transferències i els models de gestió que s'estan definint".

Els sindicats denuncien falta de transparència informativa per part del ministeri que, denuncien, pren decisions sobre "el futur de milers de treballadors com si es tractessin d'un mer acte administratiu". Temen, a més, que el nou model sigui diferent per a cada comunitat autònoma, i consideren que "l'unic que funciona bé és el que coneixem".

En la seva opinió, el nou model que negocien Foment i la Generalitat "amenaça de trencar els actuals criteris de solidaritat i eficàcia en benefici del capital i de convertir-se en aplicable a les altres comunitats autònomes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat

L’acte de lliurament dels premis eduCAC es farà al Teatre Municipal el 29

GIRONA
infraestructures

Experts avisen que el transvasament no es podrà fer sense compensar molt l’Ebre

barcelona

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona

El Govern aprova el conveni per millorar la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

Barcelona

Simulacre de descarrilament d’un tren d’alta velocitat a l’estació Figueres-Vilafant

FIGUERES
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida
societat

El pastisser Oriol Balaguer es farà càrrec de la històrica confiteria Sans

la Bisbal d’empordà
OLOT

Obren un punt de documentació del Parc Natural de la Garrotxa a l’Espai Cràter

OLOT