Societat

El ple de Barcelona demana per unanimitat "retardar" l'arribada a Sants per a "garantir la seguretat"

Els cinc grups amb representació a l'Ajuntament de Barcelona -PSC i ICV-EUiA al Govern, i CiU, PP i ERC a l'oposició- han aprovat al ple municipal una proposició que insta al Govern central a "retardar" l'arribada del TGV a la capital catalana "el temps necessari" per a "garantir la seguretat" de les obres i el bon funcionament de la xarxa que gestiona Renfe.

La proposició l'ha presentat el PP, encara que el redactat aprovat ha estat decidit amb el grups que formen el govern municipal. El text definitiu estableix que "tenint en compte els constants i injustificats retards que pateixen el usuaris del serveis de Rodalies", cal "retardar les obres" fins que "els informes tècnics permetin executar les obres amb plena garantia".

El document aprovat reclama "subordinar la data que es va fixar d'arribada del TGV a la ciutat de Barcelona -el 21 de desembre- a que es garanteixi la màxima seguretat de les obres i el correcte funcionament de Rodalies".

El text inicial del PP instava el president del govern espanyol a "paralitzar" les obres del TGV, encara que finalment aquest verb va ser substituït per "retardar" les obres.

Agraïment de l'alcalde
L'alcalde socialista, Jordi Hereu, ha agraït en nom del govern municipal que finalment els cinc grups hagin aprovat per unanimitat aquest text. "Avui s'ha pogut discrepar, però no ens hem tirat els trastos pel cap".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.