Societat

Un forat al Gornal paralitza els Ferrocarrils i dues línies de Rodalies

Un forat al terreny al Gornal, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), ha provocat el tall d'un tram de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) entre aquesta població i la Plaça Espanya, a la capital catalana, així com la interrupció del servei en dues línies de Renfe.

Segons que ha informat FGC, el servei de la línia Llobregat-Anoia es troba tallat entre Plaça Espanya i l'Hospitalet "a causa de la detecció d'una petita depressió del terreny sota la via al tram comprès entre les estacions de Gornal i Sant Josep".

El tall del servei s'ha produït a les 10 hores i FGC ha decidit que els passatgers afectats utilitzessin la línia 1 del Metro, que ha estat avisat i ha reforçat el seu servei.

En un primer moment, segons aquestes fonts, s'ha establert una llançadora entre Plaça Espanya i Gornal perquè els viatgers amb destinació a les estacions compreses en aquest tram poguessin arribar, via Metro, al seu destí, i a les 11.15 hores els tècnics han decidit suspendre la circulació de trens a Gornal per garantir la seguretat.
En aquests moments, hi ha servei de llançadora entre la Plaça Espanya i Ildefons Cerdà i un servei d'autobusos entre Ildefons Cerdà i l'Hospitalet, mentre que el servei des de l'Hospitalet en direcció a Sant Boi, Martorell, Igualada i Manresa es manté sense incidències.

De la seva banda, Renfe ha interromput la circulació ferroviària al tram Sants-Bellvitge des de les 10.30 hores, segons fonts d'aquesta companyia.

Per mantenir la mobilitat dels viatgers Renfe ha establert la següent modificació de serveis:

- Línia C10 (Barcelona-Aeroport): Tren llançadora Aeroport-el Prat. Servei alternatiu per carretera als trajectes Estació de França-Aeroport i Sants-Aeroport.

- Línia C2: Servei ferroviari entre Sant Vicenç de Calders-el Prat i Barcelona Sants-Maçanet. Per als viatgers afectats es realitzarà transport alternatiu per carretera al trajecte Sants-Gavà.

- Línia C7: Els trens inicien o finalitzen el seu recorregut a Sant Andreu Arenal, on els viatgers poden enllaçar amb la línia 3 i 4 de Rodalies.

- Trens de Mitja i Llarga Distància circulen desviats per Vilafranca del Penedès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.