Societat

societat

Begur celebra la divuitena edició de la Fira d’Indians

Begur celebra aquest cap de setmana la divuitena edició de la Fira d’Indians. Un any més, els carrers i places del poble empordanès són el marc durant la primera setmana de setembre de diverses activitats com el mercat de productes d’ultramar, mostres d’oficis, actuacions musicals, gags esporàdics així com visites guiades i diferents tallers per a nens i nenes de cistelleria, xocolata, vidre i percussió. La celebració va començar divendres al vespre a la plaça Lluís Esteva i Cruañas amb la inauguració oficial de la Fira, seguida d’una visita guiada pel patrimoni indià a l’Oficina de Turisme. Després d’oferir diverses activitats repartides pel municipi (com la mostra d’oficis o el mercat d’ultramar), a la nit van tenir lloc els concerts a càrrec de Tributo al Bolero i Compota de Manana. Ahir dissabte van continuar els tallers i les actuacions al llarg de tot el dia: el parc de l’Arbreda es va convertir en un gran espai gastronòmic amb els espectacles musicals de Candela y lo Demás, Yuri & The Challengers, Robin & Su Salsa de Reyes. Per la seva banda, el Pati de la Gent Gran es va transformar en una taverna d’indians a través de recreacions de l’època indiana i l’arribada de l’indià a sa Riera i Begur. Finalment, avui diumenge és l’últim dia per gaudir d’aquesta experiència a Begur. D’aquesta manera, estan programades tres visites guiades a la casa indiana en diferents idiomes (català, castellà i anglès), la conferència Les famílies indianes. Vides d’anada i tornada, a càrrec d’Anna Castellví, i la projecció del documental La guerra de l’arròs, amb la presència de l’autor Jordi Bellapart. Per a la mainada, durant tot el dia hi haurà tallers de percussió, de cistelleria, xocolata, vidre i torn de fusta. Finalment, a la set del vespre tindrà lloc un concert d’havaneres a càrrec del grup Arjau.

La Fira d’Indians celebra la intensa relació entre Cuba i Begur, que té el seu origen en l’emigració de molts begurencs a l’illa al llarg del segle XIX. Per aquest motiu, cada any pel mes de setembre, Begur reviu aquell període històric que ha deixat una profunda empremta al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.