Societat

GIRONA

Les havaneres tornen a la catedral per Sant Narcís

La cantada d’havaneres de les Fires de Sant Narcís tornarà aquest any a les escales de la catedral de Girona. Després de tres anys actuant a l’Auditori de Girona, el grup musical Terra Endins recupera el que ha estat durant molts anys el seu tradicional escenari en un acte que ja es considera fix dins la programació de les festes de la ciutat. Segons el seu portaveu, Joan Vila, valoren de manera molt positiva la tornada a les escales de la catedral. “Fa tres anys que no hi anem. El primer any, el 2020, va ser a causa de les restriccions per la pandèmia, i els dos següents també ho vam acabar fent a l’Auditori. Nosaltres estàvem molt còmodes però la gent no hi anava tant, no era el mateix. Actuar a les escales ha estat una tradició de molts anys. De fet, aquest 2023 fa 45 anys que Terra Endins toca per les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona”, assenyala.

Pel que fa a les diferències de fer la cantada d’havaneres a l’interior o a l’aire lliure, Vila assegura: “A l’Auditori de Girona és cert que nosaltres estàvem molt bé per les qüestions tècniques, perquè tota la instal·lació té molt bona sonorització i al darrere té un bon equip de so. Per altra banda, el nostre públic, que ja té una edat, també hi estava còmode perquè era un lloc on no feia ni fred ni calor i estaven asseguts en butaques.” Però, comparat amb l’actuació a les escales de la catedral, “no té color”. “Quan ets allà, fa goig veure totes aquelles persones escoltant les havaneres. A més, tenim la sort que sempre hem omplert. De fet, hi ha hagut anys en què els costats estaven a vessar de gent. És molt emocionant i estem contents de tornar”, conclou el portaveu.

Terra Endins és un grup d’havaneres nascut l’any 1974 a la ciutat de Girona. Actualment, està format per Miquel Llorenç a la guitarra i a la veu de tenor; per Joan Vila, Joan Vila Safont i Josep Camós a la veu, i Alba Domènech a la veu i al contrabaix. La banda canta havaneres clàssiques, sardanes i cançons populars des de fa més de 47 anys per tot el territori, com ara La bella Lola, El meu avi, El canó de Palamós o Girona m’enamora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia