Societat

salut

Primera jornada de la Marató de Donació de Sang

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya organitza a Girona des de fa una dècada una marató de donació de sang i de plasma amb motiu de les Fires de Sant Narcís. Els responsables mèdics, amb el suport de col·laboradors i voluntaris, confien que entre ahir i avui rebran unes 600 persones disposades a fer un gest que pot ajudar altres persones en circumstàncies delicades.

La Marató de Donació de Sang té lloc en una carpa al bell mig de la plaça Catalunya. De les deu del matí a les nou del vespre, tothom qui ho vulgui, de 18 a 70 anys, que pesi més de 50 quilos i que tingui salut, és benvingut per fer la donació d’uns 480 mil·lilitres de sang. “Rebem donants nous, que no donen habitualment, i això és molt bo”, afirmen responsables del Banc de Sang i Teixits. També s’hi atenen persones que fan donació de plasma, que és una part de la sang que ajuda a curar malalties i en la recuperació de persones cremades. L’activitat també forma part de la festa major dels Quatre Rius, i els donants, un cop recuperats de l’extracció, fan un mos i donen punts als Sarriera o als Agullana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia