Societat

societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

El Meteocat ha actualitzat l’avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja

No plovia tant a Catalunya des del 15 de setembre de l’any passat. Segons les dades fetes públiques pel Servei Meteorològic de Catalunya, el Meteocat, que acaba d’actualitzat l’avís de situació meteorològica de perill per intensitat de pluja, a les sis de la tarda, quan encara continuava plovent a gran part del territori, s’havien recollit fins a 60 mil·límetres a la meitat est (a l’Estació Automàtica del Rascler, al Parc Nacional del Garraf) i fins a 20 mil·límetres a l’oest (22,9 a l’Espluga de Francolí, a la Conca de Barberà, o 21,2 a Alinyà, a l’Alt Urgell). La neu també ha fet acte de presència als punts alts del Pirineu i a estacions com la de Certascan, a 2.400 metres d’altitud, s’acumulen gruixos de més d’un metre.

La part central i nord del litoral català ha estat la que ha acumulat els registres de precipitació més elevats durant les primeres hores del dia i fins a mitja tarda. Als 60 mil·límetres per metre quadrat d’aigua registrats al Parc Nacional del Garraf se n’hi sumen d’altres com els 55,3 de Vacarisses (Vallès Occidental), els 54,9 de Viladrau (Osona), els 57 de Vilobí d’Onyar (Selva) o els 56,1 de Girona.

El Pirineu i el Prepirineu han estat també escenari de precipitacions, algunes amb forma de pluja, com els 43,5 mil·límetres recollits a Núria o els 47,2 d’Ulldeter (Ripollès), però també amb forma de neu, amb nevades per sobre dels 2.000 metres i gruixos de neu nova de fins a 30 centímetres també a Ulldeter, 12 al Cadí Nord o 12 també al Port del Comte.

A estacions com la de Certascan, a 2.400 metres d’altitud, s’acumulen gruixos de neu de més d’un metre. A Boí ratllen aquesta xifra i es queden en els 97 centímetres, mentre que a Espot n’hi ha 70 centímetres.

Només en dues hores els bombers han rebut 49 avisos a causa del temporal de pluja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia