Societat

Canvi del model d’atenció als infants en risc social a Rubí

Els Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Rubí han iniciat els treballs per elaborar un canvi del model d’atenció a la infància i adolescència un cop acabades les trobades participatives amb representants de més d’una vintena de serveis municipals, centres educatius, dispositius sanitaris i entitats que s’han efectuat en dues sessions entre el març i l’abril.

El nou pla, arran de les aportacions fetes pels professionals de les entitats, prioritzarà actuacions en quatre línies: els serveis de suport a les famílies amb infants de 0-3 anys, que inclou accions de suport i formació per a progenitors, tutors o guardadors; els serveis d’atenció diürna, que inclouen suport, estimulació i desenvolupament de la personalitat, la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i l’esbarjo; serveis d’intervenció amb famílies amb infants i adolescents per facilitar l’adquisició d’habilitats i hàbits de conducta tant pel que fa a capacitats personals com a capacitats relacions; i servei d’acompanyament socioeducatiu per a adolescents perquè assoleixin progressiu de les responsabilitats personals i socials.

La regidora de Serveis Socials, Mari Carmen Alarcón Cuenca, ha explicat que l’objectiu és poder disposar d’una xarxa de recursos que permeti intervenir i prevenir situacions de risc, utilitzant, entre altres, l’eina del treball comunitari. “Amb aquest nou model, aspirem a millorar possibles situacions de desprotecció, oferint suport i acompanyament al cercle proper de l’infant i l’adolescent, procurant preservar la unitat i estabilitat del nucli familiar”, ha assegurat la regidora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia