Societat

Detinguts després de més d'un any estafant dos ancians amb demència senil

Els convencien perquè traguessin diners del banc i després entraven a casa seva per robar-los, aprofitant que les víctimes ni tan sols recordaven haver passat per la caixa. Aquest és el curiós modus operandi utilitzat, aparentment, per Anna Maria C.T., de 33 anys i veïna d'Esplugues, i Antonio C.J., de 38 anys i veí de Gavà, tots dos de nacionalitat espanyola.

Els Mossos d'Esquadra els han detingut acusats d'haver-se passat més d'un any estafant, dia a dia, un matrimoni d'ancians amb demència senil de l'Hospitalet de Llobregat, dels quals haurien obtingut més de 7.000 euros, una quantitat considerable per a l'humil nivell de vida de les víctimes.

Es calcula que l'estafa havia començat l'agost del 2007, però el cas no va ser destapat fins a l'octubre d'aquest any, quan un veí en va alertar la policia. Segons aquest conegut de les víctimes, feia mesos que la parella rebia visites constants de persones que no eren ni amics ni família de les víctimes.

Els agents van anar a veure el matrimoni i els van preguntar si tenien algun problema i si darrerament havien rebut algun tipus de visita estranya. Segons fonts policials, el matrimoni va respondre que ningú no els havia anat a veure. Aleshores els agents també els van preguntar si aquell mateix dia havien anat a treure diners del banc, fet que la parella va negar. Malgrat tot, quan el matrimoni va mostrar de forma voluntària la seva llibreta d'estalvis a la policia, els agents van comprovar que hi constava un reintegrament de 300 euros, fet aquell mateix dia, i que els avis no recordaven.

 Davant la sospita que algú s'estava aprofitant del matrimoni, els Mossos van obrir una investigació.

 De seguida van veure que la parella, en els darrers mesos, havia retirat importants quantitats de diners, inusuals i molt superiors a les que utilitzaven per viure. Només durant el mes de setembre d'aquest any havien arribat a treure 2.100 euros en reintegraments de 300, 400 i 100 euros. Aquests moviments bancaris s'havien començat a produir l'any passat, i el més sospitós era que les víctimes no havien utilitzat aquests diners per a res, cap compra o despesa especial, i fins i tot havien oblidat haver-los retirat.

En contactar amb la família, els agents també van descobrir que els parents dels avis ja havien detectat aquests moviments de diners i que n'havien parlat amb el banc, on els havien confirmat que els reintegraments eren fets personalment pels ancians i, per tant, totalment legals.

Els parents de les víctimes també van explicar als investigadors que recentment havien fet canviar el pany de la porta del pis dels ancians, precisament per aquest afer, i que ja faltava un dels quatre jocs de claus del pis. Aquestes dades, afegides a altres indicis, van fer arribar la policia a la conclusió que els ara detinguts entraven constantment al domicili de la parella i els robaven els diners poc després que els retiressin del banc.

La parella d'estafadors van ser detinguts a l'Hospitalet la setmana passada quan sortien de l'edifici on viuen dels avis. En el moment de ser detinguda, Anna Maria C. duia a la bossa 150 euros en bitllets de 50: els mateixos bitllets que hores abans l'empleat de la caixa havia lliurat al matrimoni. També hi portava el joc de claus robat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.