Societat

Campanya de voluntariat lingüístic per l'ús del valencià

L'entitat Escola Valenciana, federació d'associacions per la llengua, inicia una nova campanya per fomentar l'ús social del valencià, nom que rep la llengua catalana al País Valencià. Mesos després de promoure la tria de l'ensenyament en valencià en el moment d'inscriure els fills a l'escola, la nova campanya s'acosta als nouvinguts per convidar-los a integrar-se lingüísticament a la societat valenciana.

La campanya es titula Parla'm en valencià, en la línia de l'anomenada Si us plau, parla'm en català, promoguda per la Plataforma per la Llengua al Principat fa uns mesos. En el vídeo de llançament s'explica el paper dels voluntaris lingüístics mitjançant alguns exemples que en mostren els resultats. En un dels casos, una noia colombiana que fa cinc anys que és a València ja té prou domini de la llengua per convertir-se en voluntària que ajuda altres estrangers a deixar-se anar i parlar-la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.