Societat

El govern defensa que la seva actuació durant el temporal va estar a "l'alçada"

El govern català ha defensat aquest dimarts la seva actuació durant el temporal "excepcional" de vent que es va viure dissabte a Catalunya assegurant que la seva resposta va estar "a l'alçada de les circumstàncies". El conseller d'Educació, Ernest Maragall, que actuava com a portaveu de l'executiu català després de la reunió del consell dels dimarts, ha assegurat que la resposta va ser "inqüestionable" i "adequada" i que tots els serves públics van actuar correctament. "No es podia tenir la precisió concreta de les afectacions" que hi hauria a cada zona, ha remarcat el conseller, que considera que ara ja es pot parlar de "normalitat general".

El conseller ha descartat la possibilitat de declarar zona catastròfica els municipis afectats pel temporal, que assegura podran fer front a les despeses a través de les assegurances.

Per Maragall, la comunicació i els avisos a ajuntaments i ciutadans per alerta del fort temporal de vent va ser "explícita, intensa i adequada". El conseller ha remarcat que es van fer servir "tots els mitjans que hi havia a l'abast" i també ha recordat que la Generalitat no pot prohibir activitats a l'aire lliure, sinó fer "recomanacions", cosa que Maragall ha assegurat que es va fer correctament. També ha recordat que les informacions sobre l'alerta pel vent es van començar a fer el mateix divendres i ha evitat responsabilitzar les previsions dels meteoròlegs argumentant que les conseqüències van ser "imprevisibles".

Maragall ha assegurat que encara no hi ha dades concretes sobre la quantitat d'afectacions detectades des de divendres a tot Catalunya. Davant les crítiques sobre possibles defectes en la construcció dels centres escolars, 28 dels quals s'han vist obligats a tancar per culpa dels desperfectes, Maragall ha defensat la qualitat de la construcció de les escoles.

El temporal de vent ha provocat vuit morts i 11 persones ferides, de les quals, segons el govern, no es tem per la seva vida. També hi ha hagut incidències en el subministrament elèctric i afectacions en uns 400 centres educatius, en 12.000 hectàrees de bosc i en un milers de conreus productius. Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer 6.000 actuacions, segons el govern català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Agrupació de Serveis d’Aigua de Catalunya demana no repetir els errors del passat

barcelona

S’aprofita aigua sobrant de neteja per reomplir una bassa d’extinció d’incendis

Castellví de Rosanes
SOCIETAT

Un musical de l’alumnat de l’escola Àgora al Teatre Municipal de Girona

girona
GIRONA

La UdG premia onze treballs de recerca d’alumnes de batxillerat

GIRONA

La Copa Amèrica accelera l’arribada dels Mossos al Port

Barcelona

La proposta de zonificació escolar s’enllestirà el juliol

Terrassa

Detingut un noi de 18 anys per intent d’homicidi per una baralla del març a La Rasa

Terrassa
canvi climàtic

L’Índia tanca les escoles de diversos estats per una onada de calor extrema

barcelona

Llum verd als tràmits per ampliar la comissaria dels Mossos de Sant Martí

Barcelona