Societat

Montilla: "Segurament no es va alertar la població amb la precisió necessària"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat aquest dimecres que els serveis de Protecció Civil van funcionar davant el temporal i es va alertar la població sobre els forts vents, "segurament no amb la precisió necessària, però sí amb la precisió de la informació" de què es disposava de meteorologia.

En declaracions a Antena 3 TV recollides per Efe, Montilla ha assegurat que no hi va haver errades en la prevenció davant l'arribada del temporal de vent que ha afectat Catalunya en els últims dies i que ha causat la mort de vuit persones.

"El problema és que no es recorda res d'igual, els centenars d'arbres arrencats pel vent", ha afegit el president català.

Quan se li ha preguntat per què no es van suspendre les activitats esportives, ha explicat que la recomanació existia, especialment referida a les activitats a l'aire lliure, i s'havia comunicat per escrit als ajuntaments. Tot i això, ha recordat que la Generalitat no pot tancar instal·lacions que no són seves ni suspendre activitats no programades pel govern.

Després de lamentar el "desgraciat" fet de Sant Boi, on van morir quatre nens dissabte passat en ensorrar-se el túnel de batuda de l'estadi de beisbol, ha dit que ara, "de manera serena" i sobre la base dels informes tècnics, es tracta d'extreure conseqüències i incorporar-les als seus protocols i, si és necessari, a la reglamentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona
La crònica

Mutilats inesquinçables

MEDI AMBIENT

El Maresme farà el projecte per reomplir l’aqüífer de la Tordera

Mataró
SALUT

El programa per a la prevenció i l’abordatge de l’obesitat infantil es posa en marxa a 35 municipis

BARCELONA

La malaltia que callen

Barcelona
SOCIETAT

En Joan, en Musa i les cosidores, un exemple de la diversitat de Salt

salt

L’AMB impulsa un servei metropolità de moto elèctrica compartida

Barcelona