Societat

Zapatero avisa Vic que no permetrà "trucs" per deixar immigrants sense escola o sanitat

El president del govern espanyol fa un clam contra l'actuació de l'Ajuntament osonenc i pels drets de les persones "vinguin d'on vinguin" davant el Parlament Europeu

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha avisat aquest dimecres que no "consentirà que per un truc d'un ajuntament" hi hagi persones que puguin quedar-se sense dret a rebre assistència sanitària o a acudir a l'escola. Zapatero ha fet aquesta afirmació en relació a la situació creada a Vic en roda de premsa a Estrasburg, on ha comparagut davant el ple del Parlament Europeu.

El cap del govern espanyol ha repetit fins a quatre vegades que "no ho permetrem", en referència a les mesures que proposa l'ajuntament de Vic. Zapatero s'ha expressat així preguntat sobre si l'executiu es planteja fer alguna reforma legal per conciliar el respecte als drets humans dels immigrants en situació il·legal amb les possibilitats reals que tenen els ajuntaments per atendre'ls, en ple debat per les decisions dels consistoris de Vic i Torrejón de Ardoz (Madrid) de restringir l'empadronament de "sense papers".

Zapatero ha replicat que no "permetrà que es menystinguin els drets de les persones" i, com altres vegades, ha recordat els temps en què els espanyols emigraven. "Hem lluitat durant dècades perquè això no ens passés a nosaltres com a espanyols quan havíem d'estar fora com perquè ara permetem que això pugui passar al nostre país. No ho consentirem com a govern", ha reblat.

Així, ha assegurat que el seu govern defensa la immigració legal i la persecució de les màfies que trafiquen amb il·legals però que, en tot cas, aquests tenen "drets inalienables" que cal protegir. A més, Zapatero ha opinat que seria "preocupant" que la seva crida a protegir els drets humans cridés l'atenció en el si de la UE, argumentant que la UE va néixer políticament "com el baluard dels drets fonamentals" de totes les persones, "tinguin el color de pell que tinguin".

El cap de l'executiu ha defensat que la "gran regió" europea és defensora de la democràcia, les llibertats i els drets de totes les persones, "vinguin d'on vinguin". "Per això està aquesta casa construïda aquí, pels drets humans, per això és preocupant que cridi l'atenció", ha avisat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.