Societat

Hereu insta Madrid per carta a aturar delictes i prostitució

Demanarà una reunió amb Caamaño i Rubalcaba perquè l'Estat freni els furts i el sexe pagat a l'espai públic. Hi anirà també en nom del PSC

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha decidit posar fil a l'agulla en un dels tres temes problemàtics que ha marcat com a eixos de solució prioritària en aquesta recta final de mandat però que precisament no entren dins de les seves competències: la multireincidència de delictes i l'ocupació de l'espai públic per activitats relacionades amb la prostitució. Els altres dos són la dimensió de Barcelona com a capital d'organismes internacionals i el finançament municipal.

Després dels repunts d'aquestes dues activitats amb l'augment de furts a Ciutat Vella i amb la imatge de prostitutes en plena acció a la Boqueria o al carrer Petritxol, Hereu té previst enviar en els pròxims dies una carta als ministres de Justícia i d'Interior del govern espanyol, Francisco Caamaño i Alfredo Pérez Rubalcaba, per emplaçar-los a una reunió urgent que abordi solucions concretes en aquests dos àmbits.

Fonts coneixedores d'aquesta iniciativa de l'alcalde han assegurat que la voluntat és fixar la trobada en les pròximes setmanes. Hereu no hi aniria només com a màxim representant de la capital de Catalunya sinó també com a secretari de política municipal del PSC.

Amb aquest doble barret, Hereu tindria veu sense intromissions en una problemàtica que també afecta molts altres municipis catalans i en la qual les mateixes fonts defensen que calen "solucions transversals".

Convenció municipal
Es dóna la circumstància que aquesta iniciativa d'Hereu lliga amb els resultats de la Convenció Municipal que els socialistes catalans van celebrar aquest cap de setmana i en la qual van aprovar dues resolucions sobre el fenomen de la prostitució i sobre la multireincidència.

En el primer cas, el PSC considera que la prostitució i l'explotació sexual s'han d'abordar de "manera decidida posant èmfasi en el combat contra les màfies i les xarxes". Hereu, en la seva intervenció, va explicar que la "xacra de la prostitució és un fenomen excloent que treu dignitat a l'espai públic" i va instar "els poders autonòmics i estatals" a prendre mesures per evitar que es realitzin aquestes pràctiques en carrers i places.

En el segon cas, els acords van demanar "reformes legals" per lluitar amb més eficàcia "contra la multireincidència de faltes i petits delictes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.