Societat

Ciutat Vella llança un SOS per la inseguretat i el Bicing s’ensorra

Un de cada tres veïns identifica el districte amb els problemes de seguretat, segons l’Enquesta de Serveis Municipals, que també revela que creixen les queixes pel servei de bicicletes

L’Enquesta de Serveis Municipals 2009 de l’Ajuntament de Barcelona, elaborada entre el 23 d’abril i el 23 de juliol, abans de l’esclat de la polèmica sobre l’excés de prostitució del carrer al centre de la ciutat, ja registrava un cert clamor dels habitants de Ciutat Vella en relació amb l’augment de la sensació d’inseguretat als seus barris, fins al punt que un de cada tres veïns identificava el districte amb la inseguretat. Un 37% dels habitants dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera apuntaven aquest problema com el primer i més greu, mentre que un 32% dels veïns del Gòtic, un 24,1% dels del Raval i un 20,5% dels de la Barceloneta també anotaven aquesta queixa per sobre d’altres qüestions, com l’atur, que en aquesta enquesta 2009 també s’ha disparat com a preocupació.

Solució: més policia
Aquesta és una de les principals conclusions de l’estudi, que ahir va fer públic el tercer tinent d’alcalde, Jordi William Carnes, que va assegurar que el problema de la seguretat depèn de la incorporació de més agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, que “no pot ser immediata perquè necessiten un temps per formar-se”. Sobre la creixent preocupació per l’atur, que apareix amb un 14,1% com el segon problema més greu dels barcelonins, Carnes va apuntar que l’actual crisi econòmica “desgasta tots els equips de govern” siguin de la institució que siguin.

Les dades de l’enquesta, que milloren globalment la imatge de l’Ajuntament, reflecteixen unes opinions una mica més crítiques pel que fa a la relació entre els impostos que paguen els ciutadans i els serveis que reben. Un 61,8% dels enquestats encara es mostren poc o gens satisfets en aquest àmbit.

Però la sorpresa en la valoració del que ha empitjorat se l’endú una de les estrelles del mandat de Jordi Hereu, el servei municipal de Bicing, que registra un fort descontentament en relació amb la valoració que va rebre l’any passat. Un 26,6% de ciutadans (onze punts menys que el 2008) creuen que el servei ha millorat, mentre que un 17,6% (sis punts més que el 2008) creuen que ha empitjorat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.