Societat

Adif inicia la construcció del túnel de Figueres de la línia del TGV

Infraestructures

Adif ha iniciat la construcció de túnel de Figueres, del tram Borrassà-Figueres de la línia del TGV. Les obres s'han iniciat amb l'excavació de la boca nord del túnel i del 'emboquille' sud, que té una longitud de 1.750 metres.

El tram Borrassà-Figueres fa 7,48 quilòmetres i transcorre pels termes municipals de Borrassà, Santa Llogaia d'Alguema, Vilafant, Figueres, i Llers; i les obres de la plataforma tenen un pressupost de més de 77 milions.

L'excavació del túnel, que té una secció lliure de 86 metres quadrats, es farà en mina mitjançant un procediment consistent en la perforació amb mitjans mecànics o altres mètodes.

Després de l'excavació, s'executa el sosteniment de la secció excavada mitjançant la col·locació de peces metàl·liques pesades, denominades cintres, i posteriorment es duu a terme una projecció de formigó, de 350 quilos/cm2 de resistència, armat amb fibres metàl·liques, i amb espessors d'entre 20 i 35 centímetres, segons les característiques del terreny travessat.

A més del túnel de Figueres, el tram Borrassà-Figueres compta amb altres infraestructures singulars, entre les quals destaca un Lloc d'Avançament i Estacionament de Trens (PAET), emplaçat a la boca sud del túnel, i cinc viaductes; sobre l'accés Figueres Sud (50 metres), sobre la Riera d'Alguema (245 metres), sobre el Rec Aragal (245 metres), sobre el riu Manol (125 metres) i sobre la Riera de Figueres (30 metres). També destaquen dues estructures de permeabilitat, de 105 i 75 metres de longitud respectivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona

El Govern aprova el conveni per millorar la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

Barcelona

Simulacre de descarrilament d’un tren d’alta velocitat a l’estació Figueres-Vilafant

FIGUERES
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida
societat

El pastisser Oriol Balaguer es farà càrrec de la històrica confiteria Sans

la Bisbal d’empordà
OLOT

Obren un punt de documentació del Parc Natural de la Garrotxa a l’Espai Cràter

OLOT

En marxa l’aparcament tancat per a bicicletes al costat de l’estació

girona

Conveni per millorar les connexions amb Girona Nord, Sud i a la C-35 a Maçanet

girona
Infraestructures i Serveis

Adjudicada la redacció del projecte de nou col·lector d’aigües a la Part Baixa

Tarragona