Societat

La plataforma catalana contra túnel del TGV per la Sagrada Família inicia a Lleó el seu recorregut

Recorrerà ciutats que posseeixen monuments ideats per l'arquitecte Antoni Gaudí

La Plataforma catalana AVE-Litoral en contra de la construcció d'un túnel del TGV que passi pel centre de Barcelona ha començat avui als voltants de l'edifici Botines de Lleó un recorregut en protesta simbòlica contra l'esmentada construcció que els portarà a recórrer diferents ciutats que posseeixen monuments de l'arquitecte Antoni Gaudí.

Els membres de la plataforma afirmen que la futura infraestructura afectarà molt negativament la Sagrada Família i la Pedrera, dos edificis més representatius de l'obra de l'arquitecte català.

Pedro Vallejo, vicepresident de la Plataforma AVE-Litoral que defensa 18.000 veïns, ha assegurat que "fa més de dos anys que lluitem perquè se'ns escolti ja que considerem que la construcció d'un túnel que únicament té un servei d'unir dues estacions passi tan a prop per la Sagrada Família pot suposar un gran risc per a aquest gran monument".

Propostes alternatives
Amb aquesta iniciativa aquesta plataforma pretén que "tant des de del Govern central com des de l'ajuntament de Barcelona siguin conscients del greu problema que suposa la construcció d'aquest túnel ja que s'han presentat diferents opcions que poden ser igualment vàlides per al traçat com pot ser el litoral, el Vallès o el carrer Aragó", assegura Vallejo.

Des d'aquesta plataforma es demana al Govern central i a l'ajuntament de Barcelona que "mostrin una mica de seny i que pensin en traçats alternatius que avui existeixen i que ja des de fa més de dos anys i mig estem demanant", puntualitza el vicepresident de la plataforma.

Per a això, han reclamat als lleonesos "el seu suport mitjançant firmes perquè ens ajudin a evitar que es produeixi algun desperfecte en la Sagrada Família i ens escoltin les nostres reivindicacions", ha dit Vallejo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.