Societat

Adif només executa el 15% de l’obra prevista a Catalunya

Infraestructures

Les inversions de Foment a Catalunya van tan endarrerides que fins a l’agost del 2008 l'Adif només hi havia gastat el 15% del que tenia pressupostat per al 2007. Així consta en una resposta oficial del govern espanyol a una pregunta presentada al Congrés per CiU.

Segons les dades facilitades, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries havia invertit, fins al 25 d'agost, 139,7 milions d’euros “de les partides consignades en els pressupostos generals de l’Estat per a l’any 2007”.

La resposta parlamentària no dóna més detalls. Però si es consulta el pressupost del 2007, es veu que la xifra prevista era de 914,9 milions. S’han fet, per tant, un 15% de les obres compromeses.

En l’anàlisi comparada, només hi cap un matís: les previsions d’inversió van ser retallades pel govern espanyol durant el 2007, i a la tardor, en el projecte de pressupostos de 2008, hi havia un annex sobre modificacions dels números del 2007. En aquesta versió final, quedava fixat que la inversió d’Adif a Catalunya per al 2007 havia de ser de 714,7 milions d’euros.

La retallada en les previsions s’explica, bàsicament, pel retard en la construcció del TGV de Barcelona cap al nord. Sigui com sigui, si es prenen com a bones aquestes últimes xifres, la conclusió és la mateixa: el gruix de les obres pressupostades no s’ha fet, ja que només s’han gastat els 139,7 milions esmentats, un 19,5% dels 714,7 fixats.

Candini interpel·la
La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, haurà de donar explicacions sobre aquest percentatge d’execució aquesta setmana, en la sessió de control que es farà al Senat. La senadora de CiU Montserrat Candini la interpel·larà.
Per Candini, el problema de les obres de Foment és la dificultat de controlar-ne el grau d’execució. “En la liquidació del pressupost de cada any es consigna l’obra executada directament pel ministeri l’any anterior, però no la que haurien d’haver fet els ens i empreses públiques”, es lamenta la senadora, que reclama més “transparència”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen a enderrocar l’edifici de l’antic prostíbul Vicente Ferrer

La Canonja
societat

Premià de Mar amplia el servei de vigilància i socorrisme a la nova platja

premià de Mar

L’Ajuntament destinarà a neteja 435 milions d’euros els propers 10 anys

L’Hospitalet de Llobregat

L’acte de lliurament dels premis eduCAC es farà al Teatre Municipal el 29

GIRONA
infraestructures

Experts avisen que el transvasament no es podrà fer sense compensar molt l’Ebre

barcelona

La Diputació continua amb el desplegament de la fibra òptica al territori

girona

El Govern aprova el conveni per millorar la connectivitat de l’AP-7 i l’AP-2

Barcelona

Simulacre de descarrilament d’un tren d’alta velocitat a l’estació Figueres-Vilafant

FIGUERES
Medi ambient

Es registra un terratrèmol de magnitud 4,1 als Alts Pirineus

Lleida