Societat

successos

La mare del nen mort a Menorca diu que només el va amagar

No s'havia denunciat la desaparició del menor trobat dimarts a dins d'una maleta

Va morir el 2008, a nou anys

La tragèdia que dimarts passat es va descobrir en un descampat de Menorca no para de donar sorpreses als investigadors: ahir la mare del nen que van trobar mort a dins d'una maleta va declarar als agents del grup d'homicidis que la primavera del 2008 va trobar el cadàver del seu fill de nou anys i el va amagar “per por”. Sorpresa i espantada, va posar la víctima a dins d'una maleta, amb algunes de les seves pertinences, i la va abandonar en una zona de camps, molt poc transitada, al municipi de Binidalí, a la costa sud del municipi de Maó.

Aquests són alguns dels detalls que van transcendir de la declaració davant la policia de Mónica J.F., una dona de 30 anys, originària de Galícia i veïna de Maó, i que quan va morir la criatura era mare soltera. Alguns coneguts han assenyalat que deia que era el seu nebot, i en cap moment ningú no va sospitar que es tractés de mare i fill.

Deia que havia marxat

La dona, que va ser detinguda divendres a la tarda a Maó, havia explicat que el menor havia marxat amb els seus familiars a Galícia. Per això no hi havia presentada cap denúncia per desaparició. La maleta la van trobar dos germans menorquins que havien anat a buscar llenya a la zona. La policia va poder identificar el nen mort i quan va parlar amb la mare va començar a veure que tot quadrava. Les anàlisis de l'Institut Anatòmic Forense de Palma i els objectes que hi havia a dins de la maleta –entre els quals un còmic, llapis de colors, cromos, una aranya i un escorpí de joguina i peces de roba– van permetre saber a qui pertanyia l'esquelet. Per la talla dels xandalls, els texans, les bermudes i la samarreta de seguida es va sospitar que la víctima havia mort quan tenia entre deu i tretze anys. El nen ara en tindria onze.

Explicacions estranyes

Els investigadors sospiten que la detinguda podria haver esquarterat el cos del menor per poder-lo fer entrar a la maleta, un fet que no lligaria gaire amb l'explicació que ja l'havia trobat mort. Està previst que Mónica J.F., que des de divendres és als calabossos de la Policía Nacional a Maó, passi demà a disposició judicial.

72
hores
van tardar els investigadors a identificar el menor que dimarts van trobar mort en una maleta a Menorca.
2
anys
feia que algú havia amagat les restes de la criatura de nou anys a dins d'una maleta i l'havia dut a un descampat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.