Societat

Cadena humana contra el magatzem nuclear de Zarra

Un centenar de persones protesten davant el Ministeri d'Indústria contra la possible instal·lació del cementeri

S'han reunit amb el secretari general d'Energia Nuclear

Un centenar de persones provinents de València han format una cadena humana enfront del Ministeri d'Indústria per a protestar per la possible instal·lació del Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears a la població de Zarra.

Els participants han ocupat la via que separa Indústria del passeig de la Castellana, on s'han agafat de les mans i han entonat lemes com “Menys escombraries, més cultura” o “El cementiri, al Ministeri”, mentres feien sonar botzines i esquelles.

En un moment de l'acte, els manifestants s'han tirat a terra i han simulat una alarma nuclear sota els crits de “Fukushima també era segura” o “No volem ser Fukushima”. Al final de l'acció, dos activistes han entrat al Ministeri, on han estat rebuts pel secretari general d'Energia Nuclear, Javier Arana, al que han presentat les seves reivindicacions.

En un comunicat, la Plataforma ha recordat “l'alt risc sísmic de la comarca , les seves inundacions cícliques i l'existència de la zona volcànica de Cofrents”, i ha assenyalat deficiències en els informes del ministeri.

En abandonar el Ministeri, els activistes s'han dirigit al Palau de la Moncloa, on han intentat, sense èxit, ser atesos per algun membre del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.