Societat

tarragona

Neix l'Associació Camp de Tarragona d'Artesans

Deu socis fundadors formen part de moment de l'entitat, que ha impulsat l'OADL de la Diputació

L'Organisme Autònom Desenvolupament Local (OADL) de la Diputació de Tarragona ha impulsat la creació de l'Associació Camp de Tarragona d'Artesans (ACTA). La demarcació de Tarragona era l'única de Catalunya on el col·lectiu artesà no estava associat, per la qual cosa l'OADL va engegar un procés de recerca i d'anàlisi del teixit artesà amb l'assessorament del col·lectiu.

El resultat final del procés ha estat el sorgiment de l'ACTA, que es va constituir el mes de març passat i que de moment disposa de deu socis fundadors especialitzats en branques diverses: l'art i l'ofici del vidre, la ceràmica, el sabó, el cuir, la foneria, l'escultura, la cosmètica, el treball amb plàstic reciclat, el taller de bruixes i l'alabastre. L'entitat pretén agrupar totes les persones artesanes del Camp de Tarragona.

L'ACTA es va presentar dijous a Torredembarra, on l'OADL va organitzar la jornada Diàlegs artesans, ha informat la Diputació. La jornada es va convocar amb la finalitat de generar espais de debat i intercanvi per impulsar el coneixement intersectorial, la construcció d'estratègies comunes de desenvolupament i la creació i millora d'estructures organitzatives per a persones artesanes (artesania d'arts i oficis) del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. En la jornada hi van participar, entre altres persones, Joan Gómez i Camil·la Pérez, representants d'ACTA; el tresorer de la Federació d'Associacions d'Artesans d'Ofici de Catalunya, Josep Miralles, i el subdirector general de Foment de la Qualitat Democràtica de la Generalitat, Fernando Pindado.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.