la contra

El «pont» medieval funciona

El mercat de Palau-solità rep 30.000 visites l'any que han aprovat la segona Pasqua com a festa local

L'EDAT MITJANA, PELS CARRERS DEL POBLE. El bon temps i els tres dies de festa han fet disparar l'afluència de públic en les activitats.


La setena edició del mercat medieval ha durat un dia més –dissabte, diumenge i dilluns–, un canvi que ha fet que hi passessin gairebé un terç més de visitants que els 22.000 de l'any anterior. Tot i la proliferació d'esdeveniments similars, com la fira Medievàlia de Sabadell (fa dues setmanes) o la Festa del Bon Record de Sentmenat (aquest mateix cap de setmana), el mercat de Palau-solità ha doblat en dos anys el registre de públic. El fet que el consistori hagi triat aquest any la segona Pasqua com a festa local ha contribuït a assolir les 30.000 visites.

Falconers amb les seves aus ensinistrades, malabaristes, bufons, músics, faquirs i ballarines han retornat la rodalia del castell de Plegamans a l'edat mitjana. Però comerciants, entitats i altres veïns a títol particular s'han multiplicat aquest any a l'hora d'organitzar activitats. En la valoració dels tres dies festius, l'alcaldessa, Mercè Pla, va atribuir l'èxit i el rècord d'assistència a «la gran implicació de la societat palauenca».

Pel que fa al regidor responsable de la celebració del mercat, David Zambrana, va admetre que aquesta edició «ha superat totes les expectatives», ja que les previsions havien estat prudents per la situació de crisi. El regidor popular, que diumenge va visitar les parades amb l'eurocandidat del PP Alejo Vidal-Quadras, també va destacar que els comerciants que han muntat estand al mercat estaven «molt satisfets de les vendes fetes el cap de setmana».

A més de les cercaviles i els espectacles al carrer, el mercat ha coincidit amb les cinquenes jornades de Cuina Medieval, en què diversos restaurants i bars de la població han ofert menús i plats de l'època. Entre les novetats d'aquest any hi havia el Sopar Medieval de dissabte a la plaça Ca l'Estruch. L'organitzava el Casal de la Gent Gran, i va aplegar uns 130 comensals que no van dubtar a disfressar-se amb vestits inspirats en l'edat mitjana. Les ganes de gresca dels comensals, combinades amb un menú suculent i les actuacions en directe, van fer que el sopar s'estrenés com l'acte social de referència.

Per primer cop, també s'ha organitzat el concurs de disfresses medievals, que ha atorgat premis en tres categories. Han premiat els veïns més ben caracteritzats, les colles i també les parades més ben guarnides –incloent-hi les disfresses dels venedors–. Cada jornada de la festa ha conclòs amb concerts adreçats al públic juvenil. I diumenge a la nit hi va haver un dels actes més multitudinaris, l'espectacle de foc i pirotècnia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.