Societat

Bunyol es prepara per a acollir 125 tones de tomaques

Els carrers per on discorren els camions carregats ja disposen de la protecció necessària i es troben preparats per a acollir el riu de gent que anuncia la seua presència

Tot està a punt perquè el dimecres 31 d'agost, aquesta localitat torne a repetir una guerra incruenta de tomaques que, cada any, forma part del calendari festiu de Bunyol des de l'any 1945, moment en que una colla de joves inicià el costum.

En aquesta ocasió, es preveu el llançament de 125.000 quilos de tomaques madures procedents de la cooperativa de Xilxes, que faran les delícies dels milers i milers de participants d'aquesta tradició, observada des de qualsevol part del món a través d'Internet i de les nombroses cadenes de televisió que hi destaquen els equips mòbils.

S'espera l'afluència de més de 45.000 persones, que a partir de les primeres hores del matí, ocuparan els millors llocs del recorregut que han de fer la mitja dotzena de camions que transportaran les tomaques i que possibilitaran l'inici de la baralla a partir de les 12 del migdia.

Per tal d'evitar el col·lapse de trànsit que suposa l'arribada de visitants amb vehicles particulars, l'ajuntament de la vila i els cossos de seguretat de l'Estat, han preparat aparcaments situats a les entrades del poble, per poder donar cabuda a la gran quantitat de vehicles que arriben. No obstant això, es recomana l'arribada a Bunyol amb els trens de rodalia especials que ha preparat Renfe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.